Услуги

Стремежът ни е чрез прецизност и задълбочен анализ да постигаме естетично изглеждащи, биологично интегрирани възстановявания, които да осигурят хармония и правилно функциониране на цялото съзъбие.

Профилактика


Всяко лечение започва с обстоен дентален преглед, след който ще получите експертно мнение и план на лечение, съобразен с вашето здраве, възможности и желания.

Услугите ни в сферата на профилактиката включват професионална орална хигиена, инструкции и съвети към пациента за поддържане на оптимално дентално здраве.

Посещавайте своя зъболекар редовно и при всяко посещение сверявайте доколко правилно се грижите за своите зъби и венци.

Консервативно зъболечение


Консервативното зъболечение включва най-общо дисциплините кариесология и ендодонтия. Това са комплекс от лечебни и профилактични мерки за борба с най-честите инфекции в устата – кариеси, пулпити и периодонтити.

Кариесология


Минимално инвазивния подход е водещ в лечение на всички кариозни лезии.

В зависимост от големината и тежестта на кариеса при обтурирането се прилагат различни съвременни техники- директен бондинг, индиректни естетични инлеи/онлеи/фасети, изработени от композити или керамика.

Ендодонтия


Ендодоннското лечение е лечение на каналната система на зъба (т.нар. ендодонт). Често това е единственият начин да запазим зъба. Най-честите причинители на тези заболявания са нелекувани кариеси.

Лечението се извършва по определен протокол, който се базира на отстраняване на каналното съдържимо (микроорганизми и разпадни продукти на пулпната тъкан), механична и медикаментозна обработка на цялата канална система и последващо херметично запечатване.

Протетична дентална медицина


Работейки с едни от най-добрите зъботехници в България, можем да ви предложим дентални услуги в сферата на протетичната рехабилитация на световно ниво, при което ръка за ръка вървят комплексният подход при лечението и индивидуалното отношение.

От красиви порцеланови фасети до надеждни циркониеви корони, от удобни термопластични протези, до прецизни моделно-ляти протези - ще възстановим усмивката ви по най-подходящия за вас начин.

Пародонтология


Поддържането на здрави зъби зависи от пародонталното им здраве (състоянието на зъбоподдържащия апарат - венци, кост, пародонтални лигаменти). При наличие на прекомерно количество бактерии се стига до състояние, наречено пародонтит, характеризиращо се с възпаление и деструкция на този важен зъбоподдържащ апарат.

Започва с възпаление на венците (гингивит), чиято липса на лечение води до разпространяването на инфекцията и достигането ѝ до костта (пародонтит). В резултат костта се стопява, зъбите се разклащат и могат да бъдат загубени, ако лечението се неглижира или закъснее.

Този процес е продължителен и безболезнен, затова и ако пациентите не спазват графика си на контролни профилактични прегледи, може заболяването да остане незабелязано дълго време. Нашата роля е чрез адекватно лечение и контрол да спрем развитието на заболяването и запазим перспективните зъбите възможно най-дълго време.

Постигнатите резултати могат да се задържат във времето само и единствено при активно участие на пациента в лечебния процес.

Хирургия и имплантология


С напредъка на денталната медицина и успехите на терапевтичното лечение на зъбите все по-рядко се стига до тяхната екстракция. Понякога обаче ваденето е единственият възможен вариант. В тези случаи извършваме манипулацията възможно най-атравматично и безболезнено, спазвайки всички правила за стерилност, които гарантират вашата сигурност.

Едно от най-големите достижения на съвременната дентална медицина е възможността за заместване на липсващите зъби с импланти. Предлагаме ви адекватно имплантологично лечение за възстановяване както на единични липсващи зъби, така и на напълно обеззъбени челюсти.

Успеваемостта на този тип лечение е над 95% и чрез него ние сме в състояние да лекуваме случай, чието решаване преди беше постижимо само с носенето на подвижни протези.

Детска дентална медицина


Грижата за здравето на зъбите изисква редовни профилактични прегледи още от най-ранна детска възраст. Работата с деца е предизвикателство, в което се спускаме с нетърпение и любов.

Това е една от най-важните сфери на работа, защото освен да лекуваме, поставяме основите на навици, превръщащи децата ни в здрави и отговорни възрастни.

При първата среща със зъболекаря децата имат възможност да се запознаят със зъболекарския стол и обстановката в кабинета, което да им позволи да преодолеят първоначалното си притеснение и съмнение. Целта ни е детето да приеме работата ни с любопитство и да превърнем посещенията в клиниката в забавление за тях.

Естетични процедури


Естетичната дентална медицина в Денталното ни студио е развита според най-съвременните и иновативни решения, спазвайки минимално инвазивни методи.

Живеем във време, в което изискванията към нас стават все по-високи, а грижата за себе си заема важно място в ежедневието ни. Невъзможно е да бъдем добре социално адаптирани, без да имаме красива и здрава усмивка.

За да подчертаем допълнително красотата на вашата усмивка, ви предлагаме също така и процедури за поставяне на дермални филъри.

Ценим вашето време и можем да ви предоставим пълна промяна само в едно посещение.

Ранно ортодонтско лечение


Деца между 2 и 6 години

Някои от зъбно-челюстните несъответствия налагат ортодонтска намеса още в тази възраст.

Важно е да обследваме състоянието на зъбите и захапката, има ли детето вредни навици, които биха довели до зъбно-челюстни нарушения, какви са сроковете за пробив на зъбите и най-важното нивото на орална хигиена.

Проследява се състоянието на зъбите и се прави обстоен преглед за евентуални кариеси. При наличието на скелетни или зъбни проблеми, напр. обратна (кръстосана) захапка, родителите следва да бъдат запознати с тях. Лечението на такъв тип захапка трябва да започне още в момента на нейното диагностициране.

Деца между 7 - 10 г. (Ранно лечение)

Първата фаза на ортодонското лечение има основно ортопедичен ефект и цели да балансира силите между езика и лицевите мускули, което допринася за правилния зъбен, лицев и челюстен растеж.

Това лечение обикновено започва след като четирите горни предни зъба са поникнали (между 7 и 9 г.). Ранното ортодонтско лечение може да започне преди поникването на всички постоянни зъби, при наличието на следните зъбни проблеми: неправилно съотношение между двете челюсти, неправилен тип на растеж, вредни навици, силно издадени предни зъби, когато устните не могат да бъдат затворени без обтягане, силно сбити предни зъби, което не позволява те да се развиват нормално, преждевременно изваждане на временни зъби, липса на баланс между езика и лицевите мускули.

Ортодонтско лечение с брекети


Цялостно лечение с брекети

Брекетите се използват за лечение на голяма част от ортодонтските проблеми и са доказали ефективността си в годините. Лечението с тях зависи от вида и степента на разместване на зъбите и няма горна възрастова граница.

За поставянето на брекети е необходимо да се направи подробен анализ на случая, след което се поставя диагноза. Съставя се план на лечение и прогноза за продължителността, етапите и крайния резултат от лечението. Планира се и системата брекети, която ще е най-подходяща за случая.

В процеса на лечение се сменят няколко вида дъги до достигане на крайния резултат.

Коя система брекети да изберем?

За решаване на ортодонските случаи в нашата практика използваме основно принципите на Дисциплината "Алекзандър". Тя дава цялостен подход за лечение на различни типове ортодонтски проблеми – клас 1, клас 2, клас 3, дълбока и отворена захапка, струпани зъби.

Благодарение на специфичните параметри, заложени в брекетите "Алекзандър" зъбите се подреждат прецизно в трите равнини на пространството. Системата създава стабилна и прецизна захапка (красива, овална форма на зъбните дъги). Всичко това е резултат от 40 години опит, наблюдение и усъвършенстване на базата на повече от 15 000 излекувани пациенти в клиниката на проф. Алекзандър, гр. Арлингтън, Тексас, САЩ.

Колко струва лечението?

При нас можете да започнете лечението незабавно с удобни месечни вноски на разсрочено плащане без оскъпяване.

Ортодонтско лечение с алайнери


Какво представляват алайнерите:

Ортодонтското лечение с денталните алайнери се състои в носене на серия от подвижни прозрачни шини в продължение на няколко седмици или месеци, за да изправите прогресивно зъбите си.

Предимства на лечението с алайнери:

Огромно предимство на алайнерите в сравнение с добре познатите брекети е фактът, че са напълно прозрачни, почти незабележими за околните и могат да се свалят по време на хранене, което улеснява поддържането на така важната за ортодонтското лечение устна хигиена и предпазва от бъдещи усложнения.

Алайнерите са нетоксични, хипоалергенни и напълно подходящи за деца.

Недостатъци на лечението с алайнери:

Лечението с алайнери изисква много по-голяма самостоятелност, отговорност и сътрудничество от страна на пациента. Ако няма максимално съдействие от страна на пациента, лечението ще се компроментира и няма да постигне ефекта си.

Когато става дума за тежки челюстни аномалии, алайнерите се ползват само за временен закрепващ ефект, тъй като не могат надеждно да фиксират разположението на челюстните кости. Поради по-малкия натиск, който оказват по-трудно повлияват на тежките деформации и за такива случаи се препоръчват стандартните брекети.

Препоръки при носене на алейнери:

Необходимо е да носите алайнерите по минимум 22 часа на денонощие, т.е. постоянно, като ги сваляте само при хранене и консумиране на много топли напитки.

Не трябва да се дъвче дъвка с тях, да се гризе, да се пуши и да се употребява храна с голямо количество изкуствени оцветители.