Услуги

Стремежът ни е чрез прецизност и задълбочен анализ да постигаме естетично изглеждащи, биологично интегрирани възстановявания, които да осигурят хармония и правилно функциониране на цялото съзъбие.

Профилактика


Всяко лечение започва с обстоен дентален преглед, след който ще получите експертно мнение и план на лечение, съобразен с вашетоздраве, възможности и желания.

Услугите ни в сферата на профилактиката включватпрофесионална орална хигиена, инструкции и съвети към пациента за поддържане наоптимално дентално здраве.

Посещавайте своя зъболекар редовно и при всяко посещение сверявайте доколко правилно се грижите за своите зъби и венци.

Консервативно зъболечение


Консервативното зъболечение включва най - общодисциплините кариесология и ендодонтия. Това са комплекс от лечебни и профилактични мерки за борба с най-честитеинфекции в устата – кариеси, пулпити и периодонтити.

Кариесология


Минимално инвазивния подход е водещ в лечение на всички кариозни лезии.

В зависимост от големината и тежестта на кариеса при обтурирането се прилагат различни съвременни техники- директен бондинг, индиректни естетични инлеи/онлеи/фасети, изработени от композити или керамика.

Ендодонтия


Ендонското лечение е лечение на каналната система на зъба (т.нар. ендодонт). Често това е единственият начин да запазим зъба. Най-честите причинители на тези зъболявания са нелекувани кариеси.

Лечението се извършва по определен протокол, който се базира на отстраняване на каналното съдържимо (микроорганизми и разпадни продукти на пулпната тъкан), механична и медикаментозно обработка на цялата канална система и последващо херметично запечатване.

Протетична дентална медицина


Работейки с едни от най-добрите зъботехници в България, можем да ви предложим дентални услуги в сферата на протетичната рехабилитация на световно ниво, при което ръка за ръка вървят комплексният подход при лечението и индивидуалното отношение.

От красиви порцеланови фасети до надеждни циркониевикорони, от удобни термопластични протези, до прецизни моделно-ляти протези - щевъзстановим усмивката ви по най-подходящия за вас начин.

Пародонтология


Поддържането на здрави зъби зависи от пародонталното им здраве (състоянието на зъбоподдържащия апарат- венци, кост, пародонтални лигаменти). При наличие на прекомерно количество бактерии се стига до състояние, наречено пародонтит, характеризиращо се с възпаление и деструкция на този важен зъбоподдържащ апарат.

Започва с възпаление на венците (гингивит), чиято липса на лечение води до разпространяването на инфекцията и достигането ѝ до костта (пародонтит).

В резултат костта се стопява, зъбите се разклащат и могат да бъдат загубени, ако лечението се неглижира или закъснее.

Този процес е продължителен и безболезнен, затова и ако пациентите не спазват графика си на контролни профилактични прегледи, може заболяването да остане незабелязано дълго време. Нашата роля е чрез адекватно лечение и контрол да спрем развитието на заболяването и запазим преспективните зъбите възможно най-дълго време.

Постигнатите резултати могат да се задържат във времето, само и единствено при активно участие на пациента в лечебния процес.

Хирургия и имплантология


С напредъка на денталната медицина и успехите на терапевтичното лечение на зъбите, все по-рядко се стига до тяхната екстракция. Понякога, обаче ваденето е единствения възможен вариант. В тези случаи извършваме манипулацията възможно най-атравматично и безболезнено, спазвайки всички правила за стерилност, които гарантират вашата сигурност.

Едно от най-големите достижения на съвременната денталната медицина е възможността за заместване на липсващите зъби с импланти. Предлагаме ви адекватно имплантологично лечение за възстановяване както на единични липсващи зъби, така и на напълно обеззъбени челюсти.

Успеваемостта на този тип лечение е над 95% и чрез него ние сме в състояние да лекуваме случай, чието решаване преди беше постижимо само с носенето на подвижни протези.

Детска дентална медицина


Грижата за здравето на зъбите изисва редовни профилактични прегледи още от най-ранна детска възраст. Работата с деца е предизвикателство, в което се спускаме с нетърпение и любов.

Това е една от най-важните сфери на работа, защото освен да лекуваме, поставяме основите на навици, превръщащи децата ни в здрави и отговорни възрастни.

При първата среща със зъболекаря децата имат възможност да се запознаят със зъболекарския стол и обстановката в кабинета, което да им позволи да преодолеят първоначалното си притеснение и съмнение. Целта ни е детето да приеме работата ни с любопитсво и превърнем посещенията в клиниката в забавление за тях.

Естетични процедури


Естетичната дентална медицина в Денталното ни студио е развита според най-съвременните и иновативни решения, спазвайки минимално инвазивни методи.

Живеем във време, в което изискванията към нас стават все по-високи, а грижата за себе си заема важно място в ежедневието ни. Невъзможно е да бъдем добре социално адаптирани без да имаме красива и здрава усмивка.

За да подчертаем допълнително красотата на вашата усмивка, ви предлагаме също така и процедури за поставяне на дермални филъри.

Ценим вашето време и можем да ви предоставим пълна промяна само в едно посещение.